Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2022
België - Brussel
Camp on Tour
2015
De Tuin van het Chinese Paviljoen ligt aan het uiteinde van het domein van Laken, langs de Van Praetlaan. Het paviljoen werd gebouwd in opdracht van Leopold II, tussen 1901 en 1905. Leopold II wilde in zijn tijd een wandeling maken langs allerlei exotische bouwwerken, op een boogscheut van het Koninklijk Paleis. Het Chinees Paviljoen werd geopend in 1913. Het moest eigenlijk een luxueus restaurant herbergen maar dat kwam er nooit.
Sinds 1946 hoort het paviljoen bij de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Er staan Chinese meubels, porselein en wandtapijten uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw. De Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst vormen samen de Musea van het Verre Oosten. Let op: de musea zijn voorlopig wegens veiligheidsredenen gesloten.
In onderstaande foto slide een kleine impressie van de stad.
We overnachten op de camperpaats in Grimbergen (sitecode 22520) en zo konden we een bezoek aan het centrum van Brussel brengen op de fiets.
Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als hoofdstad van Europa gezien. Al sinds de elfde eeuw is de Grote Markt het meest centrale plekje van Brussel. Op de foto hiernaast het fraaie stadhuis op dit plein.
Belgische bonbons
Graf van de onbekende soldaat
Het standbeeld van de Graven Egmont en Hoorn in de tuin van de Kleine Zavel
Op de achtergrond het Koningsplein