Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2022
België - Provincie West-Vlaanderen
Camp on Tour
2014
In de badplaats De Panne zie je nog ouderwetse tafereeltjes. Oostduinkerke/Koksijde: Heel speciaal is de garnaalvisser te paard: in zijn unieke gele jas en regenhoed zit hij bovenop een trekpaard.
Met de Toren in het Ierse Vredespark heeft Mesen één van de merkwaardigste herdenkingsplaatsen van de Eerste Wereldoorlog op zijn grondgebied. Rond Ieper zie je de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden.
O.a. bij Poperinge groeit het groene goud van België Typische naam voor een gemeente
De Sint-Sixtusabdij is een abdij van de trappisten in het Belgische Westvleteren. De abdij en brouwerij zijn niet te bezoeken. De geïnteresseerde kan wel terecht in ‘Het Claustrum’, een informatieruimte in het ontmoetingscentrum ‘In de Vrede’, recht tegenover de abdij. Hier bieden de monniken u een inkijk in hun kloosterleven. In het bos er tegenover is deze “Lourdesgrot”.
De mooie provinciehoofdstad Veurne heeft het één en ander te bieden. Vanaf de camperplek is het heerlijk fietsen bijvoorbeeld naar de kust.
Damme is één van de kleinste en tegelijk één van de meest pittoreske stadjes van België. Het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint- Janshospitaal en een aantal oude herenhuizen zijn de trotse overblijfselen van een rijk verleden.
Gelegen in de vruchtbare groene polders is het stadje ook de uitgelezen uitvalsbasis voor een verkwikkende fiets- of wandeltocht.