Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2019
Camp on Tour
Slovenië / algemene informatie
Dit verkeersbord kwamen we tegen bij Most na Soči. Tot op de dag van vandaag hebben we geen idee wat het betekent.
De belangrijkste informatie die een camperaar vaak wil weten is: 'Waar mag ik overnachten?" Wat Slovenië betreft staat in de campergids Facile-en-Route dat er niet echt een verbod tot vrij overnachten bestaat maar het is ook nog niet een algemeen geaccepteerd verschijnsel. Uiteraard is het in Nationale parken zoals het Nat. Park Triglav verboden. Verder lazen we dat wanneer je toestemming aan de landeigenaar vraagt het vaak mag. Wanneer er geen campings in de omgeving waren brachten we een bezoekje aan het politiebureau en de dienstdoende agenten vonden het geen enkel bezwaar dat we ergens gingen staan. Sterker nog men bedacht voor ons de mooiste plaatsen om heen te gaan of men reed voor ons uit om ons naar een mooie plek te brengen. Onze ervaringen met camperplaatsen geven wij regelmatig door aan campercontact.com (een perfecte site met informatie van meer dan 16.000 camperplaatsen in Europa).
In Idrija kwamen we via het Tourist Office in contact met de heer Veri Krajnik. Hij had daar net die dag laten weten dat campers welkom zijn op zijn erf en was uiteraard zeer verbaasd dat wij kort daarna al bij hem kwamen. Veri is een stadsgids van Idrija en wil je heel graag alle bezienswaardigheden van de stad laten zien. We vinden trouwens sowieso dat de inwoners van Slovenië erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Zij doen hun uiterste best het toerisme weer op gang te krijgen en die instelling is ons goed bevallen en dus kan ons advies om naar Slovenië te gaan niet anders luiden dan: Doen!
Adres camperplaats voor 2 of 3 campers: Carl Jakoba 9, 5280 Idrija Veri vraagt een paar euro voor deze grandioze plek. Het is mogelijk om vuilwater en het chemisch toilet te lozen. Vraag bij het Tourist Office naar de weg.
2006
Homepage Slovenië Homepage Slovenië