Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Nevada
Camp on Tour
volgende vorige
Als we de staat Nevada binnen rijden vallen ons direct de grote reclameborden op langs de weg. Je kunt lid worden van de golfclub voor een bedrag van $ 110.000. Dat is voor een jaar en incl. een mobile home of vakantiehuisje.
Las Vegas Deze plek op aarde is een verhaal apart. Eén groot circus, waar men nog nooit van energiebezuiniging heeft gehoord. We lopen The Strip heen en weer en doen daar bijna zeven uur over. Je kijkt je ogen uit. We hebben niet 1 dollar verloren (en ook niet gewonnen) en vinden het leuk om het gezien te hebben. Las Vegas overdag en Las Vegas 's nachts is een wereld van verschil. In het midden de spacetower met onderin uiteraard de nodige speelzalen en bovenop het grote restaurant met daar weer bovenop een grote achtbaan. Links van de woorden Las Vegas is een terrein voor campers, waar je voor $ 18 kunt overnachten
Las Vegas ligt in een woestijn. Voordat je de stad in rijdt en zodra je de stad uit bent zie je voor zover je kunt kijken alleen maar zand. Als we in Death Valley aankomen bestaat de grond uit versteend zand. Het doet hier absoluut niet onder voor een fascinerend maanlandschap.
We pakken een klein stukje van Death Valley mee, wat eigenlijk niet is toegestaan vanwege de extreme hitte (50º C), maar we willen de sfeer van de dorre droge onafzienbare vlakte toch even proeven. Het is hier mooi van lelijkheid. Foto rechts: Je zou het niet zeggen, maar we staan hier op een camping. Een radiospecial over Elvis Presley maakt alles echt compleet.
We bezoeken de Hot Creek. Daar borrelt in het koude bergwater het hete water uit de bodem omhoog. Het is zo warm, dat je het er niet eens lang in uit houdt. Dan komen we bij het Mono Lake, waarvan het zoutgehalte 2,5 x zo hoog is als dat van de zee. De ruige tufstenen rotsformaties komen door de opwaartse druk boven de waterspiegel uit.
Homepage Amerika