Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2022
Camp on Tour
Müllertthal
2022
Een bijzondere wandeling gaat door de regio Müllerthal. Dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd vanwege zijn zandsteenformaties en beekjes met watervallen.
We hebben ons op deze avontuurlijke wandeling goed voorbereid. Naast stevige wandelschoenen is het van belang een hoofdlamp mee te nemen.
Na een pad met steile trappen komen we bij de eerste nauwe rotsspleten: Rittergang en Déiwepetz.
Daarna volgt de Kuelscheier. Dit is een 100 meter lange tunnel in de rotsen, waar het dus pikkedonker is. De spleten zijn zo smal dat we ons bijna niet kunnen omdraaien doordat we rugzakken om hebben. Dus voor mensen met claustrofobie niet echt een aanrader. Eerlijk gezegd bekroop ons ook wel een beetje een onbehaaglijk gevoel bij de gedachte wat te doen als er iemand vanaf de andere kant komt? Dat was gelukkig niet het geval omdat het er erg rustig was.
Van een geheel andere orde is het bij de Schiessentümpfel waterval, het meest gefotografeerde plekje van Müllerthal. Door de aanhoudende droogte van de laatste tijd viel de hoeveelheid water in deze waterval een beetje tegen temeer als je je bedenkt dat dit de hoogste van Luxemburg is. Over de waterval is een stenen brug met een houten leuning gebouwd wat het geheel inderdaad wel heel idyllisch maakt.