Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Griekenland - de kust van Epirus vorige 2008
Het nieuwe haventje van Lygia
Griekenland - snorkelland
In het boerendorp Strougyli maken we echt deel uit van de Griekse gemeenschap als we op een stukje grasveld tussen de kippen en de tractoren komen te staan. We maken een fietstocht door de 'Wetlands" een mooi natuurgebied met veel water en vogels. Pas ervoor op dat je hier en daar in de plakkerige klei kan wegzakken.
De Wetlands in Strougyli
In de bergen naar Zalongo staat deze beeldengroep van de Souliotische vrouwen. Het beeld staat als symbool voor de vrouwen die dansend de diepte in sprongen en aldus de dood verkozen boven slavernij en verkrachting door Ali Pasja.
In Amoudia is een overvloed aan ruimte gereserveerd voor campers. Gek dat men er toch nog voor kiest om strak naast elkaar te staan.
We maken er een boottochtje op zee en varen ook een stuk de rivier op. Volgens de schipper lijkt de omgeving hier op   het gebied van de Amazone. We vinden dat je daar wel een flinke dosis fantasie voor nodig hebt.
Mooier vinden wij de wandeling (!) waarbij je af en toe door het water moet langs en door de Archeron in het nabij gelegen Styx. Het is hier adembenemend mooi.
Op een dergelijk druk strand zul je ons niet gauw zien; dit vinden wij te toeristisch, maar houd je hier wel van, dan moet je in Parga zijn.
Onze reis door Griekenland eindigt waar hij begon n.l. in Igoumenitsa. We boeken daar de overtocht naar het Italiaanse Bari en hebben weer een plek voor onze camper  op de Camping on Board. Deze enkele reis duurt 9 uur.
Er is een mooi strand gelegen aan een hoefijzer- vormige baai.
De trap naar het orakel van Nekromanteion in de buurt van Parga.
Camp on Tour
Extra fotoís Homepage Griekenland