Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2020
Camp on Tour
.
Duitsland - Harz 2005
We zien een herhaling op tv van het treinenprogramma 'Rail Away' over de Harz en besluiten weer een weekje naar dit prachtige natuurgebied met zijn vele stoomtreinen af te reizen. Er is wel het een en ander veranderd sinds september 2001 op het gebied van camperplaatsen. Destijds waren er in de Oberharz geen camperplaatsen, nu is dat wel anders. Voor een paar euro sta je op de mooiste plaatsen, waarvan er in deze fotocollage enkele zijn opgenomen. Van links naar rechts: Bodenwerder (Weserbergland), Bad Grund, Quedlinburg, Wernigerode, St. Andreasberg en Bad Driburg (Weserbergland) Treinen zijn zeer dankbare onderwerpen om foto's van te maken. Je vindt er in de Harz meer dan twintig, die dagelijks rijden. Het is niet echt goedkoop om er mee te reizen. Eigenlijk is het ook veel mooier om ze te zien rijden in allerlei verschillende decors en weers-omstandigheden.
Quedlinburg is sinds de 15e eeuw gespaard gebleven voor verwoesting door brand en oorlog. Bovendien is het oude centrum reeds in de jaren ’60 tot beschermd stadsgezicht uitgeroepen en staat op de Unesco-lijst. Quedlinburg geldt als één van de meest authentieke, historische steden van Duitsland.
In Sorge is het Grenzemuseum, waar een paar restanten van de vroegere grens met de DDR bij elkaar zijn gebracht.
Dit is genieten voor liefhebbers van treinen en die van fotograferen houden. Deze stoomtrein is zojuist vertrokken van het station in Alexisbad en straalt enorm veel kracht uit.
Homepage Duitsland Homepage Duitsland