Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Colorado
Camp on Tour
volgende vorige
Als we de staatsgrens met Colorado passeren zien we bij Four Corners aan de US Route 160 een bordje, dat verwijst naar een soort 'vier staten punt'. Een grote ronde bronzen plaat geeft aan, dat we op de exacte plaats staan waar Arizona, Utah, Colorado en New Mexico elkaar raken. We ontmoeten een Indiaans echtpaar uit New Mexico, dat ons laat zien hoe de 'Sandpaintings' worden gemaakt. Wel knap hoe ze dat zand gelijkmatig tussen de vingers door laten glijden, maar $ 40 voor een klein schilderijtje vinden we nogal duur.
Nog even hier en daar een druppeltje olie en de reusachtige machine is klaar voor vertrek.
DURENGO - SILVERTON 
We vertrekken van het station van Durengo dat stamt uit 1879. In het hele stadje is de trein te ruiken als deze op stoom wordt gebracht. Een retourtje kostte f. 125 pp waarvoor je een onvergetelijke reis maakt, die de hele dag in beslag neemt.
Het stadje Durengo met mooie uithangborden.
Amerika is het land bij uitstek om met een camper rond te reizen. Overal zijn plaatsen, waar je uitstekend met een RV kunt staan om te overnachten, zoals hier in het Cadillac Range RV Park in de buurt van Bluff.
HOOK UP   Op de meeste overnachtingsplaatsen is een zogenaamd 'hook up' systeem aanwezig. De blauwe slang zorgt voor de afvoer van het toilet en het vuile water rechtstreeks in de riolering, de witte slang zit aangesloten op de waterleiding en de grijze kast levert 220 V stroom.
Voor de echte liefhebbers is een reis met deze stoomtrein een absolute must. Je moet maanden van tevoren reserveren, anders kom je beslist niet mee.
Homepage Amerika