Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact
Camp on Tour
Schotland - zuid vorige volgende Homepage Schotland
Als je vanuit Ayr de A719 volgt kom je bij dit schitterende kasteel in Culzean. Alles om je heen is zeer gedetailleerd. Om het kasteel liggen prachtige tuinen.
Het boekenstadje Wigtown heeft leuke winkeltjes die stampvol met boeken staan. Wigtown lijkt wel op Bredevoort in Nederland. Rechts: het interieur van één van de vele boekenwinkeltjes.
Ter hoogte van Girvan ligt deze enorme puist in zee: Ailsa Craig.
In Creetown ligt dit kunstzinnige pleintje.
De rivierhaven van Kirkcudbright, een kunste- naarsstadje, valt door het grote verschil in getijden geheel droog.
In Schotland zijn de rijbanen soms zó smal dat niet eens het woord SLOW er fatsoenlijk in past.
Bij Castle Douglas, op een eiland in de Dee, ligt Treave Castle.  Even verderop is een osprey (visarend) nest gebouwd. Vanaf een platform kun je (met verrekijker) de osprey's in juni zien aankomen met vis om hun jongen te voeden.
Lockerbie bekend van de Airdisaster op 21 december 1988. foto 1: De 'skyline' van Lockerbie zoals we die uit de kranten van 1988 kennen. foto 2: Alleen de cockpit was nog te herkennen van het Pan-Am toestel. foto 3: Op de plek van de crater-inslag in Sherwood Crescent  herinnert een steen met plaquette aan de vreselijke gebeurtenis. foto 4: Even buiten het dorp is op de begraafplaats een monument voor de slachtoffers.
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
In Gretna Green moesten we uiteraard ook even een kijkje nemen, maar . . . . . . . . .we wisten niet hoe gauw we hier weer weg moesten wezen omdat hetgeen zich in het verleden hier heeft afgespeeld op een enorme commerciële manier wordt uitgebuit.
Via de mooie omgeving van het Engelse  Corbridge rijden we weer richting Newcastle. In Corbridge staan enkele oude panden, die gebouwd zijn met stenen uit de Romeinse garnizoensplaats Corstopitum.
Leuk hoor, die souvenirs!
In North Shields begint de terugreis naar IJmuiden met de Princess of Norway.
Landen overzicht