Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact CaliforniŽ 3
Camp on Tour
volgende
Het laatste gedeelte van onze reis zal gaan van SF langs de kust naar LA. We hadden gepland enkele rustdagen aan de diverse stranden door te brengen, maar daar kwam niet veel van terecht. Er is nog zo veel te zien! We rijden de State Highway 1 die naar Santa Cruz gaat, waar in 1989 een zware aardbeving heeft plaats gevonden. De oudste en bekendste attracties, de houten Giant Dipper achtbaan en de draaimolen uit 1911 zijn bespaard gebleven. Hier vinden we tevens de langste pier, the Municipal Wharf, die doet denken aan ons eigen Scheveningen van vroeger. 17 Mile Drive We volgen deze zeer fraaie route langs golfbanen, schitterende optrekjes en hele mooie vergezichten. Onderweg zien we bij Bird Rock pelikanen en bij Sea Rock de nodige zeeleeuwen. Om voorbij trekkende walvissen te zien zitten we in de verkeerde tijd van het jaar. Een eindje verderop worden we nog even verrast door een hele kudde sea-elephants, die lekker in de zon ligt te slapen en een ongelooflijke stank veroorzaakt. Voor de liefhebbers van overdreven vakantiehuizen is het buiten van krantenmagnaat W.R.Hearst in San Simeon een absolute aanrader. Wij beperken ons tot de info uit de folders. Via het geheel in Deense stijl gebouwde dorp Solvang (incl. zeemeermin) bereiken we Santa Barbara, dat ons eigenlijk erg tegenvalt. Datzelfde geldt voor Malibu en Santa Monica. We hadden hier de stranddagen willen pakken, maar dikke mist gooit roet in het eten.
The Lonely Cypress is zeer beroemd door de ligging langs de Pacific Ocean. Een lust voor het oog van fotografen.
In Bel Air en Beverly Hills kijken we de ogen uit naar allerlei dure optrekjes aan brede Avenues met palmbomen.
Bij het Mann's Chinese Theatre (luxe bioscoop uit de jaren 30) bevinden zich hand- en voetafdrukken van allerlei beroemdheden zoals: Marilyn Monroe, Bette Davis, Humphry Bogart, John Wayne en ......twee platvoeten van Donald Duck. Het idee om dit te doen is ontstaan toen bij een première naaldhakken van de genodigden putjes in het nog natte cement veroorzaakten.
Hollywood Om nog even terug te komen op één van de eerste foto's in dit verslag waar we de indruk wekken in Hollywood te zijn: Helaas was de situatie op de deze foto realiteit toen we werkelijk voor de beroemde letters Hollywood stonden. Natuurlijk hebben we ook over de Walk of Fame gelopen waar we de sterren van bekende en onbekende personen tegen kwamen. Als ode aan de in mei overleden 'Voice' Frank Sinatra was er een radiostation, dat 24 uur per dag Sinatra-songs liet horen.
vorige Homepage Amerika