Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact CaliforniŽ 1
We moeten eerlijk toegeven, dat deze foto 'nep' is. We zijn hier bij de Universal Studio's in L.A. en zitten voor een reusachtige foto. De studio's zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen. Wij hadden aan één dag niet genoeg. We bekeken er allerlei decors van bekende films, zoals Jaws, Waterworld, King-Kong, ET, Jurassic Park, Back to the Future en Earthquake. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen. Een aanrader! We vervolgen langs de Pacific, waar we een prachtige sunset meemaken en bekijken in San Diego het fraaie station van de Santa Fé Railroad. In het Gaslamp Quarter staan in de 5th Avenue schitterende Victoriaanse huizen. We hadden een van de kleinste campers die toch nog goed is voor een lengte van 7,5 meter. Even wennen in het begin, dat wel. Met name de cruise control is onmisbaar op de lange wegen
De enige keer, dat we ons even niet vertrouwd voelden met de omgeving was in San Diego. We kwamen daar in een buitenwijk terecht, waar we zo onze twijfels over hadden. Daarom hielden wij deze 'sheriff ' aan en niet andersom zoals te doen gebruikelijk. Hij begeleidde ons de stad weer uit.
Met een bezoek aan het Organ Pipe Cactus National Park  zijn we eigenlijk al in Arizona beland. Op weg er naar toe zie je steeds meer en vooral steeds grotere cactussen in het landschap verschijnen. In dit park zien we voornamelijk de Organ Pipes, maar ook diverse andere soorten, zoals de Barrelcactus (bolvormige kompascactus 80 cm hoog) en de Ocotillo (christusdoorn). Cactussen staan met name 's nachts in bloei. We zien niet alleen cactussen in het Organ Pipe NP maar ook in het Saguaro National Park. Sommige zijn wel een meter of negen hoog. Tijdens een ochtendwandeling zien we diverse soorten vogels (Gila woodpecker) en vlinders.
volgende
Camp on Tour
vorige