Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Arizona 4
Camp on Tour
volgende
Verschillende opnamen van dit andere wonder der natuur, want leg maar eens uit hoe deze rotsen (buttes) zijn ontstaan. Vergelijk de grootte ten opzichte van de camper die er ook op staat. De schaduwen worden langer en langer en binnen een kwartier is het donker.
vorige
Bij het fotograferen van de motor werden we overvallen door een ware zandstorm, waardoor we behoorlijk gezandstraald werden. Helaas liep de film in de camera lichte schade op. Op zich leverde het wel een uniek plaatje op, want zet dit maar eens in scène. De foto was later goed genoeg om te worden geplaatst in het blad Reizen van de ANWB.
Het is echt fantastisch om hier te zijn en de omgeving op je in te laten werken. Op elk moment van de dag zijn de kleuren anders onder invloed van het licht. Bij zonsondergang kleurt de aarde mooi oranje/bruin en 's ochtends vroeg is alles zwart.
Op weg naar Kanab komen we door een gebied, dat vaak als decor heeft gediend voor allerlei westerns. Zo komen we langs een trading post, die je zo in een film zou kunnen gebruiken. De bui op de achtergrond zou net aan ons voorbij trekken. In deze streek zien we verschillende hogans. Dit zijn de woningen van de Indianen en bestaan uit gestapelde boomstammen aan de buitenkant voorzien van nat gemaakte grond.
Deze Indiaanse vrouw vertelt dat zij haar wol verft met allerlei soorten mais. Zij leert het weven aan haar kleindochter, die direct weg kruipt als er kijkers komen.
Homepage Amerika