Het rotsgebouw “Montezuma castle” in het gelijknamige nationale park telt vijf verdiepingen en de vertrekken zijn alleen met ladders bereikbaar. De constructie in de rotsen had geen verdedigende functie, maar was louter gebouwd om bescherming te bieden tegen de verzengende hitte, want het kan hier onbenullig heet zijn.
Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Arizona 2
Camp on Tour
volgende
Wat volgens diverse tv-programma's (o.a. Verrassend Buitenland) een absolute 'must' is om te bekijken is Cafe Rock Springs, waar altijd glimmende Harley's voor de deur staan. We rijden er een eindje voor om. Nou, verrassend was het inderdaad: er stond er niet één. We drinken er ice-tea en gaan snel richting Camp Verde, waar zich o.a. Montezuma Castle bevindt. Het is één van de best bewaard gebleven Cliff Dwellings in het zuidwesten van de VS en dateert uit 1200 v. Christus.
Als we naar Flagstaff rijden komen we op de famous Route 66. Er zijn nog maar een paar stukken bewaard gebleven, althans waar wij geweest zijn. The Museum Club moet je gezien hebben om de sfeer te kunnen proeven van vroeger.
vorige
We maken voor de eerste keer gebruik van een KOA- camping in Seligman. Er grenst een drukke spoorlijn aan de camping waar geregeld van die lange treinen voorbij denderen met drie diesellocs en 111 dubbellange wagons met op iedere wagon vier niet geringe containers.
Hier en daar ontdekken we nog wat oude motels en een benzinepomp van vroeger. Maar je moet er wel naar zoeken, want op de meeste plaatsen is de Historic 66 vervangen door moderne snelwegen en is het dus drie keer sixty niks.
Een "duidelijk"verkeersbord. 
Zeker de moeite waard is het om even om te rijden naar Sunset Crater, die voor het laatst in 1066 is uitgebarsten. Dus dat risico kun je wel nemen. We lopen over de lavastroom, de Lava Flow Nature Trail. Door de poreuze lava vindt de stoom haar weg vanuit de aarde naar de oppervlakte.
Het is daarna lekker om even uit te rusten in het Slide Rock State Park. Daar is een soort natuurlijke glijbaan ontstaan in de rivier. De ondergrond is in de loop der jaren spiegelglad geworden, waardoor je in staat bent om lekker door de kracht van het water naar beneden te glijden zonder blauwe plekken er aan over te houden.
Bij een winkel in Flagstaff zien we een apart verkeersbord, dat aangeeft, dat er alleen Harley's geparkeerd mogen worden. Haal het dus niet in je hoofd er één of andere Japanner neer te zetten.
De natuur doet verwoede pogingen om planten en bomen weer te laten groeien. Tot nu toe ziet het landschap er nogal bizar uit en zie je er ook niet veel levende wezens. Als je van kunst houdt is een bezoek aan de plaats Sedona zeer de moeite waard. Sedona heeft zich ontwikkeld tot een mekka van kunstminnaars en - verzamelaars, waar je in talloze kunstgalerijen schilderijen, beeldhouwwerken, aardewerk en Indiaanse kunst kunt bewonderen. Speciaal vestigen we hierbij de aandacht op Tlaquepaque, een wijk met allerlei boetiekjes met de charme en in de sfeer van Oud-Mexico.