Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Arizona 1
Camp on Tour
volgende
Wie van bijzondere kerken houdt moet even gaan kijken in Tuscon. Daar staat de "witte duif van de woestijn" een missiekerk in Spaanse koloniale barokken stijl opgetrokken in het reservaat van de Papago-indianen. Wij gaan door naar Tombstone, bekend van de 'shoot out' waarbij sheriff Wyatt Earp de gemene broers Mc Lowrey neerschoot. Dit gebeurde op 26-10-1881 in de O.K.Corral en wordt nog dagelijks nagespeeld. Ons interesseert meer het beroemde kerkhof 'Boothhill' dat even buiten het centrum ligt. Op de grafstenen kun je lezen hoe de betreffende persoon aan zijn of haar eind is gekomen. Van twee houten grafzerken maken we een foto, die we hieronder hebben afgebeeld. Leest U zelf de bijzondere lugubere teksten. Het stadje zelf is de moeite waard om op je gemak door heen te wandelen. Er zijn authentieke saloons, waar je even naar binnen kunt stappen. Iedereen draagt kleding zoals men dat deed in 1880. Langs de huizen, hotels en winkels bevinden zich de bekende overkappingen om de voetgangers tegen de zon te beschermen.
Middenin Tombstone is een camping. Het centrum ademt een serene rust uit, heel anders dan tijdens de talloze schietpartijen, die er hebben plaats gevonden.
Het verkeer in Amerika. Het is een verademing om aan het verkeer deel te nemen vanwege het rustige verkeersbeeld: Amerikanen houden zich aan de snelheid; je wordt niet opgejaagd; op de Highway houdt iedereen zijn rijbaan; bij een kruising staan op alle toegangswegen borden met STOP en.....iedereen stopt ook! Wie het eerst komt, vervolgt ook het eerst weer zijn weg. Bij rode verkeerslichten staan ze niet zenuwachtig te grommen door telkens gas te geven. Dat kan immers niet, want het merendeel rijdt in een automaat.
Niet alleen het deelnemen aan het verkeer is aangenaam, maar ook wat er te zien is is de moeite waard. Bussen als camper, uitschuifcampers, campers met daarachter allerlei auto's, prachtig glimmende Harley's, zeer fraaie vrachtauto's, teveel om te kunnen laten zien, vandaar deze selectie.
vorige