Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Camp on Tour
Algemene informatie en links Amerika
De sites van camperverhuurbedrijven zijn o.a. Cruise America en El Monte RV  Dan is er nog een site met diverse items over kamperen, campingworld. Een mooie site met campgrounds van alle California State Parks. In Amerika mag je alleen maar op campings/ campgrounds of RV parken staan. Er is een organisatie, de KOA, die een campinggids uitgeeft. Zij geeft ook een card (gratis) uit, waarmee je korting krijgt bij haar campings. Verder zijn er particulieren die campings of RV parken runnen.
Los Angeles We konden hier bijna geen camping vinden, maar via internet vonden we het dure Walnut RV park, 19130 Nordhoff St. in Northridge. Op de terugreis ontdekten we aan het strand bij LA een RV park. Het nadeel van dit park is echter, dat het precies in het verlengde van een drukke startbaan ligt. Las Vegas In het midden van de Strip bij Circus Circus vonden we een RV-park. Niet duur en mooi centraal, zodat we alles konden belopen. San Francisco In een voorstadje aan de zuidzijde van SF belandden we op een RV-park met verschillende mogelijkheden. Voor $5 meer mag je aan de rand staan en heb je uitzicht op the Pacific met voorbij zwemmende zeeotters.
In de meeste nationale parken zijn campgrounds binnen de poorten of net er buiten. Deze hebben meestal geen of nauwelijks faciliteiten; je staat dan wel echt in de natuur en de prijzen zijn redelijk laag. In de parken hanteert men vaak het volgende systeem: Bij binnenkomst pak je een enveloppe; je zoekt een mooie plek op en bevestigt op een paaltje een af te scheuren gedeelte van die enveloppe. Op beide gedeelten noteer je het nummer van de plek, waar je staat. Vervolgens doe je het verschuldigde geld in de enveloppe en die deponeer je in een bus. Men geeft aan steekproefsgewijs te controleren of je hebt betaald. Op deze manier is je plek gereserveerd en blijft ter beschikking ook als je tussentijds het park verlaat.
De inventaris van de camper kun je huren bij het verhuurbedrijf. Lees goed in je reisgids wat dit behelst. We hadden gelukkig ontdekt dat er maar één handdoek in zou zitten. We hadden ook lakens meegenomen wat wij handig vonden vooral in de warmere streken. We kochten in de eerste de beste supermarkt 2 glazen, er zat voor ieder maar één, weliswaar een hele grote, mok in.
Nog een tweetal websites, die veel informatie geven: Alles Amerika Ontdek Amerika
vorige Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact Homepage Amerika